Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor, conform informatiilor detaliate prezentate in pagina

  

Consultanta AEO

RIF LOGISTIC SOLUTIONS asigură consultanţă pentru operatorii economici care doresc obţinerea statutului de AEO.

Din data de 1 ianuarie 2008, statele membre pot acorda la cerere, statutul de operator economic autorizat (AEO) oricărui operator economic stabilit în Comunitate şi care îndeplineşte criterii determinate la nivel comunitar privind sistemele de control, solvabilitatea financiară şi antecedentele în ceea ce priveşte respectarea cerinţelor vamale. AEO-Logo Obţinerea statutului de AEO nu constituie o obligaţie impusă operatorilor economici; dimpotrivă, decizia de a solicita sau nu acest statut le aparţine, iar alegerea se face în funcţie de situaţia lor specifică, însă se preconizează că până în 2020 nu se vor mai acorda facilităţi vamale şi tarifare decât posesorilor de certificate AEO.

Operatorul economic, care este titularul unui certificat AEOC/AEOSSimplificări vamale/Securitate şi siguranţă are următoarele beneficii :

Pentru a facilita obţinerea statutului de AEO, pentru organizaţia dumneavoastră, S.C. RIF LOGISTIC SOLUTIONS SRL vă asigură un pachet complet de servicii, de la documentarea şi implementarea sistemelor de management conform standardelor ISO 9001 şi ISO 27001 în vederea obţinerii certificării ISO, cu un organism acreditat, până la asistenţă şi suport în vederea îndeplinirii cerinţelor AEOC/AEOS – Simplificări vamale/Securitate .

În vederea obţinerii statutului AEO, suntem alături de dvs. pentru pregătirea dosarului AEO (întocmirea cererii, chestionarului de autoevaluare şi a tuturor documentelor solicitate prin Normele tehnice privind acordarea statutului de AEO), identificarea şi elaborarea procedurilor şi instrucţiunilor interne pentru a răspunde cerinţelor de acordare a statutului de AEO, instruirea personalului cu cerinţele de acordare a statutului de AEO, asistenţă la auditurile pentru obţinerea statutului de AEO.

Pentru a obţine o oferta personalizată pentru organizaţia pe care o reprezentaţi, va rugăm să ne contactaţi pe adresa de email: office@riflogistic.ro.